Maatila

SEPÄNMÄKI

Onnelle Otolliset Olosuhteet.

Sepänmäki sijaitsee Luumäen kunnassa, Etelä-Karjalassa luonnonkauniissa Kannuskosken maalaiskylässä. Maisemassa näkyvät yhä entiset ahot ja laitumet, vaikka metsä onkin ne suurelta osin vallannut. Vanhasta laidunkäytöstä kertovat mm. runsaat katajat.

Ahostenmaata kutsuttiin aikoinaan nok’naamojen kyläksi, sillä täällä vaikutti vielä 1950-luvulla yhtaikaa peräti kolme seppää – tästä nimi Sepänmäki. Sekä Kannuskosken puuhiomo ja kartonkitehdas että uitto takasivat kaikille riittävästi töitä. Kaikkien kolmen sepän sukunimi oli alun perin Frimodig, täkäläisittäin Riimuuti. Se oli alun perin ruotsalainen sotilasnimi. Yksi heistä muutti myöhemmin nimensä Tammikiveksi, toinen Rimolaksi, kolmas pitäytyi vanhassa Frimodigissa.

Pajoista on jäljellä vain yksi. Nykyisin se on perheen sekä vieraiden käytössä ja ”tulipesä” eli ahjo toimii grillipaikkana. On siellä joskus juhliakin juhlittu keskitalven paukkupakkasilla. Pajaa on käytetty myös tunnelmallisten joulukorttien lavasteena. Pajassa on esillä vanhoja esineitä ja työkaluja, ja sieltä löytyy myös melkoinen määrä hevosenkenkiä.

Kivelän tila – joka on nykyään ainoa Sepänmäellä maataloutta harjoittava tila – on ostettu Tammikiven suvulta 60-luvun puolivälissä. Tilalla on kaiken aikaa harjoitettu maataloutta. Vuodesta 1989 sukupolven vaihdoksen jälkeen tilalla on kasvatettu emolehmiä, viljelty peltoja eläinten rehuksi ja harjoitettu mökkivuokrausta.

 

Luonnon rauhaa ja ihastuttavia maisemia!

Avaimet onnistuneeseen lomaan.

Ota yhteyttä! Soittele tai laita viestiä.

040 573 0873 / Marjak
Kannuskoski, Luumäki
ramanmokkilomat@gmail.com